Je eerste start-up kantoor inrichten: hier moet je op letten
/
/
Je eerste start-up kantoor inrichten: hier moet je op letten

Je eerste start-up kantoor inrichten: hier moet je op letten

Heb jij een mooie start-up weten op te zetten? Groei je ondertussen je kamer uit en is het tijd voor een kantoor?  Dan zijn er een aantal dingen waar je zeker op moet letten. Niet alleen om te zorgen dat je aan alle regels voldoet, maar ook zodat jij en eventuele latere werknemers prettig kunnen werken. Als je het kantoor direct goed inricht, voorkom je al een hoop potentiële problemen. In dit artikel leer je waar je allemaal op kunt letten als het tijd is voor groei.

Wat zegt de ARBO?

De ARBOwet staat voor ARBeidsOmstandigheden wet. Hierin zijn een flink aantal bepalingen vastgesteld die gelden voor elke werkvloer. Ook die van jouw startup dus. Door rekening te houden met de ARBOwet zorg je ervoor dat het bij jou prettig werken is.

De ARBOwet is onderverdeeld in regels per branche. Elke branche heeft dus andere eisen waaraan voldaan moet worden. Het loont dus zeker om goed onderzoek te doen naar de regelgeving die bij jouw branche past. Toch zul je op een kantoor aan bepaalde eisen moeten voldoen:

  • Ergonomisch: Om te zorgen dat jij en je werknemers ergonomisch werken op het kantoor, zul je moeten investeren in ergonomische stoelen en verstelbare bureaus. Hoewel dit op veel kantoren nog niet de standaard is, wil jij als start-up eigenaar toch vooruitstrevender zijn. Loop dus voor op de achterblijvers door het direct goed aan te pakken.
  • Werkomgeving: Er zijn bepaalde standaarden voor ventilatie, temperatuur, verlichting en geluidsniveaus op een kantoor. Hier hoor je allemaal rekening mee te houden. Hoewel dit complex klinkt, zorgen al deze standaarden ervoor dat jij en je werknemers productiever kunnen zijn. Het is dus een investering in je start-up.
  • Werkdruk: Het is ook jouw taak als werkgever om de werkdruk te beheersen. Je moet dus echt de vinger aan de pols houden om zeker te weten dat jij en je werknemers al het werk aankunnen dat er is. Zijn jullie echt lekker aan het groeien? Dan zul je dus meer mensen moeten aannemen, zodat het werk goed verdeeld blijft.

Een functioneel ingericht kantoor hoeft niet duur te zijn

Om een goed werkend kantoor in te richten voor je bedrijf, zul je dus de nodige meubels moeten kopen. Hoewel dit een flinke uitgave kan zijn, kun je via kleinlugtenbeld.eu bijvoorbeeld ook tweedehands kantoormeubels kopen of zelfs meubels huren. Zo bespaar je net wat meer op kosten, terwijl je toch de juiste meubels in je kantoor hebt staan.

Naast de ergonomische stoelen, verstelbare bureaus en goede computers, kun je nog rekening houden met een aantal accessoires die het werken op kantoor nét wat beter maken.

Gemakkelijk overleggen en toch voldoende privacy

Is samenwerken en overleggen essentieel voor jouw onderneming? Dan is het fijn als alle werknemers dicht bij elkaar zitten en elkaar gemakkelijk kunnen aanspreken. Hierdoor is het wel ingewikkelder om privacy te behouden. Iedereen vindt het vervelend als er elk moment op hun beeldscherm kan worden meegekeken. Je kunt gemakkelijk de balans bewaren tussen privacy en even snel overleggen, door privacyschermen tussen de bureaus te plaatsen.

Dat mensen het onprettig vinden als mensen zomaar kunnen meekijken op hun scherm, betekent niet dat ze stiekem iets anders doen. Dit heeft er puur mee te maken dat niemand de hele tijd onder controle wilt staan. Hierdoor verhoog je stress en werkdruk van je werknemers, waardoor je werknemers ook per ongeluk kunt wegjagen. Het is dus verstandig om hier rekening mee te houden.

Voldoende inspiratie op kantoor

Als ondernemer weet jij hoe belangrijk het is om geïnspireerd te blijven en dit je passie te laten versterken. Je zorgt gemakkelijk voor inspiratie door kunst en planten in het kantoor te plaatsen. Al helemaal bij kantoorbanen waarbij werknemers veel achter een computer zitten, is het essentieel dat er iets is om even naar te kijken en hernieuwde inspiratie op te doen. Kunst aan de muur en standbeelden geven veel input om onbewust over na te denken.

Planten zorgen voor een betere luchtkwaliteit in je kantoor en wat levendigheid. Dankzij de felle kleuren zorgen ze voor een frisse en energieke uitstraling. Zorg er wel voor dat de planten voldoende water en zonlicht ontvangen. Er zijn planten die prima kunnen overleven in de schaduw, dus doe goed onderzoek naar het type plant dat je kunt kopen voor de verschillende plekken op je kantoor waar je ze wilt plaatsen.

Lekker aan de slag op je nieuwe kantoor

Als enthousiaste ondernemer staat de toekomst voor je open. Door onderweg naar succes voldoende rekening te houden met goede werkomstandigheden, manieren waarop je het werk dat je doet kunt verbeteren en verder ontwikkelen en je focus op het doel niet te verliezen, zorg jij ervoor dat je een bedrijf opzet dat decennialang vooraan blijft staan. Veel succes met je start-up!

Share this post

There are no comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.