Twijfel je aan je huurkosten? Huurteam Centraal, jouw bondgenoot voor betaalbaar wonen!
/
/
Twijfel je aan je huurkosten? Huurteam Centraal, jouw bondgenoot voor betaalbaar wonen!

Twijfel je aan je huurkosten? Huurteam Centraal, jouw bondgenoot voor betaalbaar wonen!

Niemand wil onnodig diep in de buidel tasten voor zijn huurwoning. Velen stellen zich de vraag: betaal ik te veel huur? Het is helaas een veelvoorkomend probleem dat huurders meer betalen dan nodig is, vooral in deze tijd van krapte op de huizenmarkt. De vraag naar woningen overstijgt het aanbod, wat leidt tot stijgende huurprijzen. De veronderstelling dat de woningmarkt een vrije markt is waar verhuurders de huurprijs vrij kunnen bepalen, zorgt ervoor dat veel huurders onbewust te veel betalen.

Puntentelling en Woningwaarderingssysteem (WWS)

De sleutel tot het vaststellen van een eerlijke huurprijs ligt in de puntentelling, ook wel bekend als het Woningwaarderingssysteem (WWS). Dit online instrument berekent de waarde van jouw woning. Als de puntentelling aantoont dat je te veel betaalt, kun je wellicht wettelijk de huurprijs verlagen.

Voorwaarden voor Huurverlaging

Om in aanmerking te komen voor huurverlaging, dien je te voldoen aan bepaalde wettelijke voorwaarden. De belangrijkste eis is dat de maximale huurprijs onder de liberalisatiegrens moet liggen, gebaseerd op het jaar waarin je het huurcontract hebt afgesloten, oftewel het aanvangsjaar van je huurcontract.

Als je aan deze voorwaarde voldoet, is er nog een andere vereiste voor permanente huurverlaging. Het type huurcontract speelt hierbij een rol:

– Huurcontract voor onbepaalde tijd:
Als je een huurcontract voor onbepaalde tijd hebt, moet je binnen 6 maanden na aanvang van het huurcontract de toetsingsprocedure starten om eventueel recht te hebben op huurverlaging.

– Huurcontract voor bepaalde tijd (tijdelijk huurcontract):
Als je een huurcontract voor bepaalde tijd hebt afgesloten, kun je tot 6 maanden nadat je tijdelijke huurcontract is afgelopen een toetsingsprocedure starten, zelfs als je al bent verhuisd. Je dient dan wel foto’s en zoveel mogelijk informatie van het appartement of de kamer te verstrekken.

Huurteam Centraal in Actie

Een Huurteam komt in actie wanneer huurders geschillen hebben met hun verhuurder. Huurteam Centraal is volledig op de hoogte van alle wet- en regelgeving met betrekking tot huurrecht en verdedigt de belangen van huurders. We bieden ondersteuning bij verschillende procedures tegen de verhuurder, waaronder Huurcommissie procedures, om een beoordeling te laten uitvoeren en een bindende uitspraak te verkrijgen.

Actief door heel Nederland

Huurteam Centraal is er voor alle huurders in Nederland, zowel in grote steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Groningen, als in kleinere steden zoals Arnhem, Nijmegen, Enschede, Breda, Eindhoven en Haarlem. Het maakt niet uit in welke gemeente je woont; je kunt altijd bij Huurteam Centraal terecht voor professionele hulp.

Start jouw Procedure bij Huurteam Centraal

Huurteam Centraal begeleidt huurders bij procedures voor huurverlaging als zij te veel huur betalen volgens het puntensysteem. Wij staan klaar om huurders te helpen in diverse situaties, zoals onenigheid over servicekosten, gebreken aan de woning en conflicten over de huurprijs. Neem een kijkje op Huurteam Centraal voor meer informatie en om jouw procedure te starten.

Share this post

There are no comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.